La ment ens parla tot el dia

La ment ens parla durant tot el dia, des que ens llevem fins que anem a dormir.
És més, ens parla durant la nit també, a base de somnis i sensacions nocturnes.

A vegades sembla que a l’hora de practicar yoga, hem de deixar la ment en blanc, callada, en el “racó de pensar”. Quin joc de paraules, no?

Impressions, petjades i realitats absolutes

 

La ment està formada per tot de samskares, impressions mentals subtils que provenen de tot allò viscut i experimentat en aquesta vida i, segons la filosofia del yoga, altres vides.

Els samskares provenen d’experiències viscudes que deixen una petjada i que marcaran la nostra personalitat, crearan hàbits i pintaran d’un mateix color la nostra existència, com si només hi hagués una sola realitat, la nostra. En aquest moment, els samskares han esdevingut vasanes, que arrelen en la nostra personalitat i es converteixen en realitat absoluta. 

Per posar un exemple, si quan era petit el que més desitjava era una bicicleta i un dia me la van regalar i la vaig gaudir, sempre més, quan agafi una bicicleta, hi haurà una connexió interna que despertarà felicitat en mi. En canvi, si amb aquella bicicleta vaig tenir un accident greu, cada cop que n’agafi una, seré més cautelós, poruc o potser ja no em plantejaré anar més en bicicleta.

Una situació del passat que crea una reacció en el present, que potser s’ha convertit en hàbit a base de repetir-se. Interessant també observar com aquests hàbits es poden convertir en addiccions, sexe, menjar, drogues, etc…  sense que ens n’adonem. 
 

Però eh! Això no és un monòleg, és una conversa

Si hi posem atenció, veurem que a vegades la ment entra en conversa amb l’ànima.

Ens pensem que parlem sols, però no és veritat, no és un monòleg, és una conversa. La ment exposa els samskares dels quals està composta constantment i l’ànima els posa en dubte quan veu que la ment s’està passant de voltes. 

En el cas de l’accident de la bici d’abans, la ment exposaria les pors, dubtes, o negatives a posar-se sobre dues rodes i és quan apareixerà l’ànima dient-te que li donis una altra oportunitat, que les coses poden anar diferent aquest cop i que potser anar en bicicleta et pot aportar coses molt positives. Us sona aquesta conversa? 

Eines per a purificar la ment

Hi ha eines del yoga que ens seveixen de purificació mental, a través de tècniques de meditació com el Yoga Nidra o Antar Mouna.

Purificar la ment, no a base d’amagar pensaments negatius o limitants. Sinó a base d’obrir-li un espai per a que es pugui expressar, mentre tu, des de la consciència més present, vas coneixent-la més a fons.

Et poses davant un mirall per tal d’auto-conèixer-te sense filtres ni judicis. I, és des d’aquí, des de l’observació i el prendre consciència, que tot canvi és possible.

L’ànima recull la informació de la ment i planta amorosament l’antídot en forma de llavor per tal que aquestes impressions mentals puguin ser reconegudes, acceptades, abraçades i per tant perdin tota la seva força. 

El proper cop que intueixis
aquesta conversa
entre l’ànima i la ment,
para’t a escoltar i gaudeix,
segur que alguna llavor
està a punt d’arrelar
en el més profund de tu,
dona-li temps. 

PD1: Per reconèixer qui és qui, la ment normalment es comunica de forma alterada, exagerada, impacient, i l’ànima fa les preguntes adequades i posa, de forma amorosa, en entredit, el discurs de la ment.

PD2: A l’escola en línia trobaràs algunes aquestes eines de purificació mental, a més del nostre acompanyament quan necessitis compartir. Actualment ja tens disponibles més de 40 vídeos de pràctica física, pranayama i meditació, ordenats en cursos per avançar de manera progressiva. Accedeix a tot el contingut per només 17€ al mes. 

Deixa un comentari

Aquesta web utilitza cookies per al seu funcionament.    Més info
Privacidad